Grote Kaart

Met liefde voor het vak, respect voor de natuur en verse ingrediënten, creëren onze koks Erik en Nico heerlijke gerechten. Geniet met volle teugen in een gezellige Smoks ambiance

 

Heeft u beperkte tijd voor het eten, geeft u dat dan even door aan één van onze medewerkers, dan trachten wij hier rekening mee te houden.

Omdat wij met verse producten werken, bestaat de mogelijkheid dat er een product niet meer voorradig is, wij hopen op uw begrip hiervoor.

Mocht u verder nog vragen of advies willen kunt u terecht bij één van onze medewerkers.

Soepen

Soepen

Paddestoelleke, champignonsoep met spekjes 4.95

Rooie hanne, tomatensoep met balletjes 4.95

Scherpe scheere, kreeftensoep met rivierkreeftenstaart 5.50

Voorgerechten

Voorgerechten

Langende, stokbrood met kruidenboter 6.00

Stoete busbroodje, bruin/wit met snuisterijen. 7.00  

Betje vet, lauwwarm gelakt buikspek met mosterdijs 8.95

Uut ‘t heite vet, groente kroket met een groene salade van diverse sla soorten 8.95

Bokkige wegwiezers, champignons in bierbeslag met zachte knoflooksaus 8.95

Zolt en zuut,  twee soorten rauwe ham met salade van meloen 9.95

Deurgedreaid, rolletje van kip met dadels en spinazie met rode-uien konfijt 9.95

Platfleis, carpaccio van het rund met oude kaas, pitten, balsamico en pesto mayonaise 9.95

Opgerold stelleke, thunbrood met gerookte zalm en een lolly van zalm met sesamzaad 10.95

Uut de baste, garnalen met romige cocktailsaus 11.95

Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Salm uut salehem, zalm met hollandaisesaus 17.95

Platviske, heilbot met pesto broodkruim en kreeftensaus 18.95

Achter ‘t net, visje van de dag met bijpassende saus 19.95

Zwientje met een staert, schnitzel met peper of champignonroomsaus 100 gram 9.95, 200 gram 15.95, 300 gram 19.95, 400 gram 23.95

Gefladder, gevogeltespies met huisgemaakte satésaus en gebakken uitjes 16.95

Grutters batse, roerbak van ossenhaas, varkenshaas, champignons, ui, paprika en afgeblust met rode wijnsaus 17.95/23.95

Bollefleis, diamanthaas met peper of champignonroomsaus 100gram 13.95, 200 gram 21.75. 300 gram 27.50, 400 gram 34.75

Poggefleis, duo van varkenshaas medaillon en buikspek met champignonroomsaus of pepersaus 17.95

Vette tengels, spareribs met 2 soorten saus 17.95/24.95

‘T zwemt en ‘t löp, roerbak van kip en gamba’s afgeblust met smokssaus 19.95

Onmundig lekker, roerbak van courgette, champignons, ui en gedroogde zontomaat afgeblust met oosterse saus gecombineerd met een smokssteak 19.95

Jonge vaas, kalfsentrecôte met kruidenboter 24.95

Bolletje wol, lamsfilet en lamsstoofpot met honing-tijmsaus 24.95

Hoofdgerechten vegetarisch en glutenvrij

Hoofdgerechten vegetarisch en glutenvrij

Opgerold stelleke, wrap gevuld met roerbak van courgette, champignons, ui, gedroogde zontomaat en oversmolten met kaas 16.95

Betje vremd, gnocchi met een saus van pomodori tomaat en basilicum 17.95

Gruun grei, puntpaprika gevuld met spinazie, geitenkaas, amandelknoflook en kruidenquinoa 18.95

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, frietjes, rauwkost en 2 soorten groenten 

Bij vermelding van twee prijzen betreft het een portie van 180 gram of 360 gram.

Desserts

Desserts

Veur de kleinste of grootste, kinderijsje met vruchtjes en saus 4.95

Gebrande suuker, crème brûlée met vanille-ijs 7.95

Opknappertje, vers fruit met mango-sorbetijs 7.95

Op geweckt, vanille-ijs met perziken en aardbeiensaus 7.95

Puntje met nöt’n, chocolade-karameltaart gecombineerd met karamel-zeezoutijs 8.95

Zoemertjes en zomerkoninkjes, aardbeien met honing-panna cotta en ijs 8.95

Dri’j op een riege, drie soorten brownie met notenijs 9.95

Koffie met een vleugje

Koffie met een vleugje

Koffie met Grand Marnier en slagroom

Koffie met Cointreau en slagroom

Koffie met Kahlua en slagroom

Koffie met Baileys en slagroom

Koffie met Amaretto en slagroom

Koffie met Tia Maria en slagroom

Koffie met Drambuie en slagroom

Koffie met Liquor 43 en slagroom

Koffie met Bronckhorster brandy/jeneverbessen  en slagroom.